Gül Böreği

Gül Böreği

Gül böreği
Malzemeler:

4 yaprak yufka, 3 yumurta, 2 bardak süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı peynir, kıyma, çörek otu

Yapılışı: Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı çırpın. Yufkayı açıp üzerine bu karışımı sürün.Yufkayı dörde bölün. Kenar tarafına peynir ve kavrulmuş kıymayı ince şerit halinde yayın.Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verin. Dolaba atın. Yarım saat sonra çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürün.Çörek otu serperek önceden 150 derecede ısıtılmış LUXELL USTA BÖREKÇİ fırında, pembeleşinceye kadar pişirin.