Ispanaklı-Peynirli Kol Böreği

Ispanaklı-Peynirli Kol Böreği

Ispanaklı-peynirli kol böreği
Malzemeler:

5 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı sirke, su

Kat aralari için:
1 çay bardağı fındık yağı, 2 çorba kaşığı tereyağı

İç harcı için:
1 demet ıspanak, 2 soğan, 100 gram mihaliç peyniri, 50 gram tulum peyniri, 100 gram beyaz peynir, tuz, karabiber

Üzeri için:
1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı: Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açıp sıvı yağı, yumurtayı, tuzu ve sirkeyi ilave edip su dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yaptığınız hamuru ikiye bölün. Merdane ile olabildiğince ince açın. Her iki yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karışımından sürün. Uçlarından tutarak esnetip büyütün. Bu arada iç harcı için ıspanak ve soğanı ince doğrayıp, üzerine tuzunu serpip 5 dakika bekletin. İki avucumuzun arasında suyunu sıkıp peynir çeşitleriyle ve karabiberle karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine iç harcı paylaştırın. Bir ucundan başlayarak hamurlarınızı rulo yapın. Ruloları iyice esnetip tepsinin ortasından başlayarak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden 200 derecede ısıtılmış LUXELL USTA BÖREKÇİ fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.