Taze Baharatlı Pirzola Tacı

Taze Baharatlı Pirzola Tacı

Taze Baharatlı Pirzola Tacı
Malzemeler:


1 bütün pirzola, 2 patates, 2 havuç, 1 kök brokoli, 1 tutam taze kekik, 3 diş sarımsak, tuz, değirmen karabiber, sıvı yağ

Yapılışı: Kasabınızdan bütün olarak almış olduğunuz pirzolayı fırın tepsisine alın. Tuz ve karabiber serpin. Sarımsağı soyup uzunlamasına ikiye bölün. Muhtelif yerlerine 1-2 cm’lik bıçak batırın. Batırmış olduğunuz yerlere sarımsakları gömün. İki ucunu birleştirip taç
şekline getirin. Açılmasını engellemek için çöp şiş geçirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış LUXELL USTA BÖREKÇİ fırına koyun. Havuç ve patatesi soyup parizyen kaşığı ile çıkartın.Parmak şeklinde de doğrayabilirsiniz. Brokoliyi yıkadıktan sonra çiçeklerini ayırın.
Sebzeleri biraz sıvı yağ ve tuz dökerek karıştırdıktan sonra pişmesine yakın pirzola tepsisinin içerisine dökün. Et ve sebzeler piştikten sonra üzerine taze kekik koyarak servis edin.